pigtråd.dk

Indhegning af kvæg og husdyr var et stort arbejde. Først med stendiger og senere med fysisk hegn i træ. Med opfindelsen af pigtråd i attenhundredetallet blev arbejdet med hegn langt lettere. Desværre var det ikke så dyrevenligt – især ikke for de vilde dyr, som løb ind i hegnet, hvor de blev slemt skadet.I midten af det sidste århundrede blev elhegnet opfundet, og heldigvis blev brugen af pigtråd mindre og mindre.Pigtråden fandt også sin anvendelse til at holde mennesker inde og ude.Hvem husker ikke de grufulde billeder fra nazitidens koncentrationslejre og fra muren, som i over 40 år adskilte Europa.

Pigtråd 

Almindeligt pigtråd, 3 slået 1,7 mm. 10 cm mellem piggene.Leveres 250 cm ruller.Anvendes primært til at hindre overklatring af sikringshegn. Dog anvendes det stadig enkelt steder til kreatur indhegninger.

Nato-pigtråd

Nato-pigtråd er forsynet med meget skarpe knive – som små barberblade. Leveres i ruller Ø 100 cm. Spiralen rækker ca 14 meter.Anvendes mest til militære formål. Må aldrig bruges til indhegning af dyr.

StendigeGl.-hegn-og-kalvDe første hegn i Danmark var gjort af de sten. man samlede på marken. Senere begyndte man at lave hegn af træ

Gl.-hegn-og-kalv
Almindeligt pigtråd anvendes enkelte steder stadig til indhegning af dyr

Gl.-hegn-og-kalv
Nato-pigtråden er forsynet med skarpe små knive, og må absolut ikke bruges til indhegning af dyr

PIT Hegn A/S

Kielbergvej 8
5750 Ringe
Danmark +45 6225 1254 tel
+45 6225 1253 fax
info@pithegn.dk

 

Klik her og find din forhandler

Bestil eller download
katalog
Katalogforside-2012